Eerst is de moeder van Judocus overleden (Livina Verelleman, niet genoteerd in het parochieregister). Daarna in 1690, overleed zijn vader Franciscus Meere (die vermeld wordt als weduwnaar). Amper enkele maanden later, in 1691, overleed ook zijn enige zus. De 18-jarige Judocus bleef dus alleen achter. Daarom moest geen staat van goed opgemaakt worden, want de (eventuele) bezittingen moesten niet verdeeld worden.
Het verloop van Judocus' verdere leven is erg belangrijk, want hij is kandidaat-echtgenoot van Joanna Delaere. Die laatste huwde op 11.01.1710 met een Judocus Meere. Samen hebben ze een uitgebreid nageslacht tot op heden. Maar welke Judocus is het? De andere kandidaat is een neef (zoon van zijn oom Cornelius Meere). Die neef werd in het doopregister genoteerd als 'Josephus', maar is het leven gegaan zijn als 'Judocus'. We noemen hem 'Josephus/Judocus'. Een moeilijkheid bij de opsporingswerken is het gebrekkige en hoogst onvolledige begrafenisregister van Ursel. Het overlijden van Judocus werd niet ingeschreven. Het overlijden van de neef Josephus/Judocus staat er wél in, maar zonder vermelding van een echtgenote.
Uiteindelijk valt onze keuze op de neef Josephus/Judocus. Die keuze wordt daar uitgebreid verantwoord. Er geen 100% zekerheid, maar wat we wel zeker weten is dat de grootouders - Arnoldus Meere en Catharina Deweerdt - correct zijn.
Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.947 personen (individuals, personnes) d.d. 1 december 2024 - site: http://lanssens.be