Adolphus was weduwnaar van Marie-Jeanne Gruson (°Deulemont 13.05.1876 +Oostende 24.08.1927). Met haar had hij een zoon die advocaat was en later jurist werd bij de firma Gevaert (Agfa-Gevaert) in Antwerpen. Emma en Adolphus woonden in de Natielaan 135 te Westkapelle en hadden geen kinderen.
Adolphus was de natuurlijke zoon van Idalie De Groote, kantwerkster, 17 jaar, geboren op 16.05.1859 in Oostkamp, later getrouwd met een Vermeire, zelf dochter van Constantinus De Groote (°St-Kruis 06.11.1829) en Sophia Blomme (°Oedelem 25.07.1835, eveneens een natuurlijk kind), kleindochter van Livinus De Groote (°St-Kruis 17.11.1804) en langs die weg verwant aan de Oostkampse Lanssens.
Adolphus was een echte douanier aan de Belgisch-Nederlandse grens. Doordat we vandaag zelfs niet meer moeten stoppen aan de grens naar Sluis, kunnen we ons nauwelijks inbeelden welke spannende scènes hier in die tijd opgevoerd werden. Net als iedereen deed ook de Oostkampse familie Lanssens op tijd en stond een ritje naar Sluis om boodschappen te doen. Eventjes buiten het stadje, in de richting van Oostburg, werd gestopt om de gekochte boter, drank en andere producten te verbergen achter de deurbekleding van de auto. Dat waren spannende tijden voor hun zoontje van 10 jaar die niets mocht zeggen aan de grens!! Veel serieuzer was de georganiseerde smokkel van Nederland naar België. Twee nachtelijke wandeltochten met rugzak brachten evenveel op als een maand landarbeid bij een boer. Het was een riskante bezigheid want Adolf lag op de loer! Veel riskanter nog dan zuivelproducten of alcohol, maar ook lucratiever, was de smokkel van kalveren en koeien.
Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.947 personen (individuals, personnes) d.d. 1 december 2024 - site: http://lanssens.be