Wanneer Eugène huwt met Yvonne, is hij sinds 6 maanden weduwnaar met 7 kinderen van Suzanne Declerck (+Brugge 23.12.1937).
Yvonne woonde voor haar huwelijk in 't Gotje nr 7 in Brugge, bij haar zus Paula. Daar had ze tot tweemaal toe een kind. Beide kinderen overleden kort na elkaar begin 1929, en op het einde van dat jaar kon Ivonne huwen.
Bij haar eerste huwelijk met Louis Pardo was vader Remi Lanssens niet aanwezig. Van de burgerlijke stand ontving hij enkele dagen vooraf een 'akte van eerbied'. Dit betekent dat hij zijn toestemming weigerde, ofwel dat hij het familiale contact verbroken had. Hij woonde immers in Mont-sur-Marchienne.
Ivonne wordt weduwe en hertrouwt in 1938 met haar schoonbroer Eugène Pardo. Deze laatste was sinds 6 maanden weduwnaar met 7 kinderen van Suzanne Declerck (+Brugge 23.12.1937). Ivonne woont dan in de Graaf de Mûelenaerelaan n° 83 in Brugge. Ze is er overleden in de Baliestraat 79.
De familie Pardo.
Er lijkt een affiniteit te bestaan tussen de families Lanssens en Pardo, want we vinden in totaal 3 huwelijken, nl. in 1879 (Franciscus Lanssens met Josephina Pardo), in 1929 (Ivonne Lanssens met Louis Pardo), en in 1938 (Ivonne Lanssens hertrouwt met haar schoonbroer Eugène Pardo). In Brugge komt de naam Pardo meerdere keren voor. Ze zijn allen afkomstig van één stam, nl. Petrus Pardo (geboren omstreeks 1740) die een gezin had met 5 kinderen in Aalter. Josephina Pardo is een afstammelinge van de oudste zoon Joannes. Louis en Eugène zijn afstammelingen van de jongste dochter Regina Pardo, die had een natuurlijke zoon Franciscus Pardo.
Op het Internet is de naam Pardo massaal te vinden in Spanje. Het is duidelijk dat ze afkomstig is van een inwijkeling uit de Spaanse periode in de jaren 1500-1600. Van 1618 tot 1628 was er zelfs een burgemeester Juan (=Joannes) Pardo van Brugge. Hij liet door Pieter Claeyssens een triptiek schilderen, de zogenaamde Pardo-triptiek "Aanbidding der Koningen", eigendom van het Groeningemuseum, met schitterende zichten op de Brugse gebouwen van die tijd. Op het linker zijpaneel staat Juan met zijn 10 zonen (7 ervan dragen het rode dodenkruisje, ze zijn overleden als kind), op het rechterpaneel staan zijn 2 vrouwen met hun respectievelijke dochters.
Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.947 personen (individuals, personnes) d.d. 1 december 2024 - site: http://lanssens.be