Aloïse werd 'postuum' geboren, 41 dagen na het overlijden van zijn vader. Hij was een zeer ondernemende man. Onmiddellijk na de eerste wereldoorlog werkte hij mee aan de heropbouw van Ieper als timmerman, maar daarna nam hij definitief het beroep van beenhouwer.
Van de kleinzoon Bernard Lanssens weten we dat Aloïse tussen WO-I en WO-II eigenaar was van een café-restaurant-hotel-beenhouwerij in Elverdinge. Hij deed de beenhouwerij en Elisa runde de horeca. We bezitten een originele postkaart uit de Tweede Wereldoorlog (kostte 11,30 euro in 2021 op Delcampe) waarop het gebouw prachtig afgebeeld staat: 'Hotel-Restaurant à la Tête d'Or' - Maison Lanssens'. Let op het telefoonnummer '58' dat maar uit 2 cijfers bestaat. De zaak lag op het kruispunt van de Veurnseweg en de Boezingestraat/d'Ennetieresplein, diagonaal tegenover het café-schrijnwerkerij van Aloise's oudere broer Camille.
Op hetzelfde kruispunt, aan de overkant van de Veurnseweg, staat nu het standbeeld 't Klein Ventje. Op de plaats van dit standbeeld stond toen het huis van koster en uitgever Joseph Huyghe. Het is vanuit zijn huis dat meerdere foto's genomen werden, waarop de herberg van Aloise te zien is (zie 'Westhoek Verbeeldt').
In 1945, direct na WO-II, hebben Aloise en Elisa de zaak verkocht en zijn ze verhuisd naar het Brusselse. In 1948 vinden we Aloise terug als 'boucher dans la rue Ransfort nr 100 à Molenbeek-St-Jean' bij Brussel. In 1950, bij het huwelijk van de zoon Julien in Deerlijk, lezen we in de akte dat Aloise veekoopman was. Zo kon hij elk van zijn drie zonen installeren als zeer succesvolle charcutiers in het Brusselse.
Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.928 personen (individuals, personnes) d.d. 20 oktober 2024 - site: http://lanssens.be