Voor Francisca Verduyn werd nooit een geboorteakte opgemaakt bij de burgerlijke stand. We waren immers in 1797. De Franse bezetter voerde een felle strijd tegen de katholieke kerk. De priesters moesten hun erediensten verrichten in het geheim. In 1796 werd in elke gemeente een burgerlijke stand opgericht voor registratie van geboorten en overlijdens, en voor het afsluiten van de huwelijken. Maar de eerste jaren zagen veel gelovige burgers dat niet zitten. "Een huwelijk wordt toch afgesloten voor God" vonden ze, "en niet bij de burgemeester". Zo werden in de periode 1796 - 1802 een aantal geboorten, huwelijken en overlijdens niet opgegeven bij de burgerlijke stand, maar wel kerkelijk bezegeld en geregistreerd door de pastoor.
Als bewijsstuk nodig voor haar huwelijk met Louis, werd een 'acte van klaerblijkentheyd' opgemaakt door de vrederechter van Torhout. Waarschijnlijk is deze akte gebaseerd op het doopregister van de parochie Lichtervelde.
Louis en Francisca woonden in de 'Lichterveldestraete' (wijk Veld) te Zwevezele. Zij moeten verstandige ouders geweest zijn, die hun kinderen een uitstekende opvoeding gegeven hebben: hun kinderen en kleinkinderen hebben zich opgewerkt als welstellende burgers.
Louis ondertekende zowel als "L. de noo" of "Louis denoo". De handtekeningen van de kinderen vinden we in notarisakten van 1871 (Zwevezele) en 1888 (Wingene).
Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.947 personen (individuals, personnes) d.d. 1 december 2024 - site: http://lanssens.be