Jacoba is postuum geboren, d.w.z. haar vader was overleden toen ze geboren werd. De akte in Zwevezele vermeldt: 'gedoopt in Wingene', maar daar is niets te vinden.
Er zijn 2 Jacoba's Denoo in dezelfde periode te Zwevezele, hun vaders waren broers. Van de andere Jacoba (dochter van Joos & Jacoba Craeye) weten we uit een staat van goed dat ze huwde met Augustinus Vandesteene en met Raphael Verstraete. Door uitsluiting concluderen we dus dat deze Jacoba huwde met Adrianus Fonteyne. Dit heeft verder geen belang. Wel interessant is dat de pastoor bij haar huwelijk schreef Jacoba 'Benoot', en hiermee bevestigt dat de Denoo's in het begin te Zwevezele vaak 'Benoo' genoemd werden. In een boedelbeschrijving van Koolskamp vinden we zelfs nog een andere - vertaalde - variant van de familienaam: daar wordt ze Jacquemyne 'Vanoo' genoemd.
Adrianus en Jacoba moeten naast Joanna en Judoca nog meer kinderen gehad hebben waarvan het doopsel niet geregistreerd werd.
De hierboven vermelde boedelbeschrijving in Koolskamp werd opgemaakt bij het overlijden van Joannes Gevaert (°~1686 +Zwevezele 06.12.1751). Zijn derde echtgenote Theresia Fonteyne (°~1696 +Zwevezele 27.12.1751), was dochter van Joos Fonteyne x Jacquemyne 'Vanoo' (de voornaam 'Joos' Fonteyne moet een vergissing zijn, er had 'Adrianus' moeten staan). Op die manier kennen we dus een derde dochter, nl. Theresia Fonteine x Joannes Gevaert.
In dezelfde akte wordt Petronella Fonteyne (°~1690 +Zwevezele 03.01.1754) x 'Joos' (in feite: 'Petrus-Josephus') Vermersch (°Koolskamp 14.06.1702 +Zwevezele 27.09.1749) aangehaald als 'hoir en erfgename van volle bedde' van Theresia. Dat kan alleen betekenen dat ze de zuster is van Theresia. Dus nog een vierde dochter, nl. Petronella Fonteine x Petrus-Josephus Vermersch.
Aangezien Joanna Fonteine en Judoca Fonteine niet vermeld worden in deze boedelbeschrijving, moeten ze in 1751 al overleden zijn zonder kinderen. Wanneer we speuren in de database van West-Vlaanderen vinden we inderdaad het overlijden van Joanna als kind in Sint-Pieters-op-de-Dijk in 1696. In de begrafenisakte staat dat de familie op dat ogenblik gevlucht is uit Zwevezele. Dat verklaart waarom we in Zwevezele slechts twee geboorten vinden. De geboorte van Theresia was precies in die periode rond 1696, maar ze is niet geregistreerd in Sint-Pieters-op-de-Dijk. Wellicht zijn de doopsels van Theresia en Petronella nooit opgetekend, waar ze ook geboren zijn.
Eén van Jacoba's huwelijksgetuigen was Egidius Lanssens. Uit het stamboomonderzoek van de Lanssens weten we dat Egidius gehuwd was met Jacoba's zuster, Joanna Fonteyne.
Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.947 personen (individuals, personnes) d.d. 1 december 2024 - site: http://lanssens.be