Tijdens zijn legerdienst werd Jules beschreven als wagenmaker. Bij zijn huwelijk was hij 'werkman aan den telefoon'. Zijn uiteindelijk beroep was veldwachter in Ruddervoorde.
Volgens Lieven Tanghe (HK Ruddervoorde) was er in mei 1922 een vacature voor "veldwachter met een wettelijke jaarwedde". Op 14.07.1922 werd de 25-jarige Jules Denoo in deze functie benoemd.
Alida en Jules waren Ruddervoordenaars, maar in 1921 woonde Alida in Zwevezele. Haar beide ouders waren immers overleden in 1902, toen ze pas 3 jaar was. Daarom was het huwelijk in Zwevezele. Jules en Alida woonden in de Schoolstraat te Ruddervoorde, vlak naast de dorpsschool.
Jules was oorlogsinvalide '14-'18. In zijn militair dossier te Evere lezen we wat er gebeurd is. Elf dagen vóór het einde van de Eerste Wereldoorlog, nl. op 31.10.1918, werd hij in St-Pierre (in de Alpes Maritimes?) bevangen door oorlogsgas ('il est gazé'). Hij werd op 1 november geëvacueerd. Op 6 november werd hij vervoerd naar het gespecialiseerde hospitaal van 'Cap Ferrat' (bedoeld wordt: Saint-Jean-Cap-Ferrat) nabij Nice aan de Côte d'Azur, waar Leopold-II vroeger diverse eigendommen gekocht had. Jules bleef hier een maand, tot 7 december, dus tot na de wapenstilstand van 11 november 1918. Hij was op dat ogenblik bijna 2 jaar aan het front geweest bij het 1° Regiment Genie. In totaal heeft hij 3 jaar legerdienst moeten vervullen.
Nog een interessante vaststelling: in een deel van het militair dossier wordt hij Jules 'Benoo' genoemd. Dat herinnert ons aan onze oudste voorouders in Zwevezele, waar de namen Denoo en Benoo ook verward werden.
Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.947 personen (individuals, personnes) d.d. 1 december 2024 - site: http://lanssens.be