Nathalia was afkomstig van de Meiboom 4, wijk Asperghem, tegen de grens met Koolskamp. Henricus was van de wijk 't Veld in Zwevezele. Hun geschiedenis wordt verteld door Marnick Gunst in zijn familieboek.
De moeder van Henricus, Julia Borret, overleed op 20.08.1880, drie maanden na de geboorte van zijn jongste broertje Aloisius Gunst. Is zij gestorven aan de gevolgen van deze bevalling? In die tijd stond de geneeskunde in haar kinderschoenen en bovendien gebeurden alle bevallingen thuis. Iedere bevalling was een blij, maar ook een bang afwachten. Vaak stierven vrouwen 'in het kinderbed'.
Henricus' vader, Felix Gunst, stond alleen met 6 kinderen, en is niet meer hertrouwd. Maar intussen waren Franciscus Gunst (broer van Felix en dus oom van Henricus) en zijn vrouw Nathalie Dejonghe, naast hen in het Zwevezeelse Vrijgeweid komen wonen. Zij waren kinderloos (ze hadden 2 levenloze kinderen ter wereld gebracht), en ontfermden zich over 2 van de 6 kinderen van Felix: onze Henricus Gunst en ook zijn zusje Nathalie Gunst.
Tien jaar later woonde Henricus toch opnieuw bij zijn vader, en wanneer hij in 1898 huwde met Nathalia Denoo, bleven ze bij eerst bij hem inwonen. Rond de eeuwwisseling verhuisden Nathalia en Henricus van Zwevezele naar Wingene, waar ze tot 30.04.1903 in de Hogeweg 292 woonden, en dan terug naar Zwevezele in de Ruddervoordestraat 13 en in de Willemstraat 9. Laatstgenoemd huis was een vervallen, kleine woning zonder voordeur, maar wel met veel land. Eigenaar, boer, buur en melkleverancier Francis Andries was ook werkgever van Henricus. Die werd blijkbaar voldoende betaald om te kunnen sparen. Zo kon de familie op 25.03.1921 verhuizen naar een eigen gekochte woning in de Oude Bruggeweg 185 Lichtervelde, net buiten Zwevezele. Het huis ligt op het kruispunt met de Kasteelstraat, op de wijk 't Veld, tegenover herberg 'Den Breeden Steeger'.
Ook deze woning was bouwvallig, maar ze had potentieel want er was ongeveer een halve ha grond bij. Rond 1935 bouwde Henricus een nieuwe woning, aanleunend tegen het oude huisje, dat vanaf dan diende voor de dieren van de boerderij. De woning bestaat nog, maar in de jaren '50 werd er een graanmaalderij aangebouwd en het huisnummer is nu 57 (bewoner in 2009: Jan Desoete).
Zeven jaar na het overlijden van Henricus ging Nathalia inwonen bij de zoon René, waar ze nog 3 jaar omringd werd met de beste zorgen.
Mondeling werd ook verteld dat Nathalia slechthorend was, en dat ze dit genetisch kenmerk doorgegeven heeft aan de kinderen. Dit werd niet onderzocht.
Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.928 personen (individuals, personnes) d.d. 20 oktober 2024 - site: http://lanssens.be