De geboorte van Carolus werd nooit aangegeven op de burgerlijke stand. In de beginperiode vanaf 1796 werd de burgerlijke stand vaak geboycot door de bevolking. De geboortedatum van Carolus wordt wel vermeld in zijn beide huwelijksakten. Die zijn opgemaakt op basis van het doopregister van de parochie. Carolus was boswachter in Torhout en tevens 'koeyboer'. Hij woonde met zijn gezin in het landhuis van de Potter d'Indois in de 'Groot Verloren Kost' (Zeeweg) te Torhout.
Bij Ministerieel Besluit (MB n° 267 24 sep. annexe pag. 17, AR. 15 sep. 1861) kreeg "Denoo Charles, cultivateur et garde forestier, Thourout" in 1861 een diploma voor Moed en Zelfopoffering om een kind te redden uit het water. «Il a fait preuve d'humanité en retirant de dessous un aquaduc un enfant qui avait été entraîné, le 20 juin 1861, par les eaux d'un ruisseau que l'orage avait fait déborder.» (bron: Eric Dufossez, Oostende) In Leuven hebben we de 'Thouroutenaer' van juli 1861 helemaal doorgenomen, maar de heldendaad van Carolus wordt helaas niet vermeld. Een paar maanden later wordt in het nummer van 28.09.1861 dan toch vermeld - en dan nog wel op de voorpagina - dat 'Karel Denoo, boschwachter te Torhout by koninglyke besluiten een medalie met eervolle melding bekomen heeft voor daden van moed en zelfopoffering'.
Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.947 personen (individuals, personnes) d.d. 1 december 2024 - site: http://lanssens.be