NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Philippus LANSENS


De broers Philippe en Jacques Lansens uit Zedelgem, huwden met de zussen Catharina en Coleta Wittezaele uit Aartrijke. Coleta was sinds 10 jaar weduwe van Carolus Bruynooghe, +Brugge 07.02.1848.

Philippe woonde o.m. in de Ezelstraat in Brugge. Het liep in de grote stad niet zo goed met hem. Het bewijs hiervan is een vonnis van 1849 waarin hij veroordeeld wordt tot 3 dagen gevang wegens "bedelarie", en daarna gedwongen opgenomen wordt in het "bedelaers-werkhuis". Wellicht moest hij daar werken tot hij de proceskosten van 3 francs en 75 centimen terugverdiend had.
Brugge werd zowel in 1849 als in 1866 geteisterd door een cholera-epidemie: dit zijn exact de overlijdensjaren van Catharina en van Philippe. Is er een verband??


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.814 personen (individuals, personnes) d.d. 14 februari 2024 - site: http://lanssens.be