NAMEN-NAMES-NOMS  |  HOME  |  EMAIL |
LANSSENS - DENOO STAMBOOM
(genealogie - genealogy - généalogie)

(Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens     &      Denoo - Deno - Denaux)

Notities bij: Lien VANDERMEERSCH


Uit de Krant Van West-Vlaanderen editie Roeselare - 12-06-2009.
Voor moeders is het leven een aaneenschakeling van beproevingen. Maar dat wil niet zeggen dat ze niet bereid zijn die te doorstaan ! Kristien Lanssens doorstond de beproeving om de droom van haar dochter waar te maken. Een droom die ze met vallen en opstaan en veel doorzettingsvermogen waarmaakt.
Lien Vandermeersch (21) zou van 9 februari tot 10 mei 2009 haar stage doen als ergotherapeute in het ziekenhuiscentrum Selfhelp Group for Cerebral Palsy in Kathmandu (Nepal). Maar aan die reis kwam abrupt een einde. De dochter van Kristien Lanssens en Johan Vandermeersch hielp er kinderen met een ernstige aandoening van de hersenen die kort na de geboorte optreedt en hen beperkingen oplegt. Lien kreeg echter zelf te kampen met hevige epilepsie-aanvallen - waar ze op 17-jarige leeftijd al moest mee leren leven - waardoor haar moeder Kristien in allerijl naar Nepal moest afreizen om haar dochter terug mee te brengen naar België.
Eind december 2008 organiseerde Lien nog een benefietavond ten voordele van haar stageproject. Haar eerste stageluik in het UZ in Gent was toen pas achter de rug. Voor iemand met epilepsie is het niet evident om een schooljaar succesvol af te ronden. Maar Lien is een vechtertje die gelooft in haar dromen. Helaas kregen Lien en haar ouders te horen van de directie van de Arteveldeschool in Gent, dat alhoewel ze goed werk leverde als ergotherapeute, haar hoge bekwaamheden en goede stageverslagen, net iets te veel afwezig was geweest ten gevolge van haar epilepsie-aanvallen om een voldoende te krijgen voor haar stageperiode in Nepal. Zij zou met andere woorden ook niet slagen voor haar stagewerk én kreeg de dag nadien te horen dat ze dit schooljaar ook niet zou kunnen afmaken. Erger nog ! Ze werd gevraagd om van haar buitenlandse stage in Nepal af te zien.
Maar ... Lien besliste daarop om op eigen verantwoordelijkheid, samen met een andere studente van haar klas, toch maar op reis te gaan naar Nepal, om daar drie maanden op vrijwillige basis in het centrum te gaan werken. Als mama wou Kristien Lanssens haar dochter haar droom niet ontnemen en ze stond dan ook voor de volle 100 % achter de reis naar Nepal.
Zoals gepland vertrok Lien op 9 februari 2009 naar het ziekenhuiscentrum Selfhelp Group for Cerebral Palsy in Kathmandu (Nepal). Tijdens de eerste zes weken verliep alles naar wens en leefde Lien zich volledig in in het ergotherapeutische werk dat ze er verrichtte. Tot moeder Kristien na de zesde week op het thuisfront te horen kreeg, dat haar dochter al twee dagen op intensieve zorgen lag in Nepal. Lien kreeg wel 19 epilepsie-aanvallen per dag. Het meisje met wie ze naar Nepal getrokken was, vroeg moeder Kristien om over te komen. Op 22 maart reisde Kristien naar Nepal om er haar dochter op te halen.
Voor Kristien was het een schok om haar dochter terug te vinden in een kamer, samen met wel tien andere mensen, sterk vermagerd en uitgeput door de medicatie die haar was toegediend. Omdat Lien zo uitgeput was, was het ook niet aan te raden om haar meteen over te vliegen naar België, waardoor een Belgische verpleger van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen naar Nepal werd overgevlogen. Een heel toffe gast, zo omschrijft Kristien hem, die daarenboven ook nog het leven redde van haar dochter.
Kristien is ervan overtuigd dat ze zich niet onverantwoord heeft gedragen door haar dochter op reis te laten gaan naar Nepal. Een reactie die ze wel meer te horen krijgt van mensen uit haar omgeving. Maar gelukkig zijn er ook mensen die meer begrip tonen voor haar standpunt. «Mijn verstand zegt me inderdaad soms dat ik Lien beter hier houd, maar mijn hart weet dat ik haar haar droom niet mag afpakken», vertelt ze. «De manier waarop zij zich ten dienste stelt van andere mensen, die het veel moeilijker hebben dan zijzelf, maakt van mij een enorm trotse moeder.»


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 22.675 personen (individuals, personnes) dd. 22 mei 2016 - site: http://lanssens.be