NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Ferdinandus-Jacobus VANHUYLENBROECK


De moeder van Ferdinandus 'Vanhuylenbroeck' (Judoca Vandaele) was meter in Meulebeke van het tweede kind Judoca 'Vanwullenbroeck'. Zo hebben we de afkomst van Ferdinandus kunnen bewijzen. De moeder van Joanna Abeel (Egidia Vancompernolle) was meter van het oudste kind Jacobus 'Vanheulenbrouck'. Zo is ook hààr afkomst bekend: haar geboorte was in Ingelmunster.

Ferdinandus was in 1754 huwelijksgetuige van zijn zoon Jacobus, en in 1756 van zijn zoon Joannes, telkens in Pittem.
Joanna Abeel was huwelijksgetuige in 1752 te Pittem van haar dochter Judoca.

In de overlijdensakte van Ferdinandus staat er als leeftijd 90 jaar. In werkelijkheid was het 81 jaar, maar bij hoge leeftijden komt zo'n verschil vaker voor.
In de overlijdensakte van Joanna wordt ze 'Beel' genoemd, met een leeftijd van 80 jaar. Die schatting is beter: ze was 78.

Het huwelijk van Ferdinandus en Joanna werd tevergeefs gezocht in volgende gemeenten (enerzijds alle gemeenten rond Meulebeke en Ingelmunster, en verder de gemeenten geselecteerd via de totaalindex van familienamen): Meulebeke, Ingelmunster, Ardooie, Tielt, Dentergem, Markegem, Oostrozebeke, Hulste, Lendelede, Kachtem (pas vanaf 1729), Lissewege, Lichtervelde, Koolskamp, Pittem, Zwevezele, Egem, Handzame, en Izegem. Tenslotte ook in de volledige database van het rijksarchief. Probleem bij het zoeken: behalve 'Abeel' en 'Beel' komen ook alle varianten van '(Vanden)(H)ab(b)e(e)l(e)' in aanmerking.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 22.873 personen (individuals, personnes) dd. 2 augustus 2017 - site: http://lanssens.be