NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: August [VAN HEULEBROUCK]


August trouwde op dezelfde dag, samen met zijn zuster Emma (mijn grootmoeder). Hij en Madeleine woonden in de Molenstraat 36 te Oostkamp. August ondertekende met 'Van Hullebrouck'.

Toen ik (Paul Lanssens) geboren werd, was hij als grootoom (broer van vaders moeder) het enige nog levende mannelijk familielid aan gans mijn vaderszijde, dus werd hij mijn dooppeter. Eénmaal per jaar ging ik met mijn ouders op bezoek om er mijn nieuwjaarsbrief voor te lezen. Nooit heb ik iets gekregen, en nadat ik mijn nieuwjaarsbrief overhandigd had zei hij telkens dat ik dat zeer goed voorgedragen had, waarna hij de brief weggooide. En zeggen dat wegens gebrek aan familie, notaris Claeys zich aangeboden had om mijn peter te zijn ... (later is de notaris dan mijn huwelijksgetuige geweest).

August had een eerste kind Germain 'Vanheulebrouck' geschreven in één woord (dat was fout), en dan drie volgende kinderen 'Van Heulebrouck' met gesplitste naam. Germain heeft effectief een nageslacht in één woord (maar het zijn meisjes), terwijl Omer een nageslacht heeft in 2 woorden.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 22.890 personen (individuals, personnes) dd. 26 september 2017 - site: http://lanssens.be